KTC Almond Oil Uniwersalny olejek migdałowy do pielęgnacji 500 ml

producent: KTC
KTC Almond Oil Uniwersalny olejek migdałowy do pielęgnacji 500 ml
ocena:
Rozmiar
Krótki opis
  • KTC Almond Oil Olejek migdałowy o uniwersalnym zastosowaniu Pojemność : 500 ml do skóry i włosów, pielęgnuje, natłuszcza, zmiękcza, wygładza. Olej Migdałowy KTC to naturalny olej pozyskiwany z migdałów. Charakteryzuje się dużą zawartością kwasu
Cena
Wysyłka
Sprzedawane po
1szt.
Do koszyka
szt. ()
PEŁEN OPIS

KTC

Almond Oil

Olejek migdałowy o uniwersalnym zastosowaniu

Pojemność : 500 ml

  • do skóry i włosów,
  • pielęgnuje,
  • natłuszcza,
  • zmiękcza,
  • wygładza.

Olej Migdałowy KTC to naturalny olej pozyskiwany z migdałów. Charakteryzuje się dużą zawartością kwasu oleinowego oraz linolowego, mających silną zdolność zmiękczania naskórka i wzmacniania lipidowej bariery ochronnej skóry. W jego skład wchodzą również witaminy A, B1, B2, B6 i E oraz minerały - wpań i magnez. Służy do masażu ciała oraz do pielęgnacji wszystkich rodzajów skóry. Szczególnie polecany w przypadku skóry suchej, wrażliwej, skłonnej do podrażnień. Bardzo dobrze sprawdzi się też jako odżywka do włosów. Może też być stosowany zamiast balsamów do pielęgnacji skóry ciała, aby dostarczyć skórze składników odżywczych i zmiękczyć ją.

Olej migdałowy- jest to olej ze słodkich migdałów, ma bursztynowy kolor oraz lekki charakterystyczny zapach. Olej ten stosowany jest w leczeniu egzemy, łuszczycy oraz w pielęgnacji skóry suchej, swędzącej i podrażnionej. Łatwo wchłania się w skórę, dzięki czemu często używany jest do masażu. Olej ze słodkich migdałów zawiera kwas oleinowy, linolowy oraz witaminy: A, B1, B2, B6, D i E. Jest bardzo dobrym emolientem tzn. wygładza skórę. Ma bardzo wysokie zdolności nawilżania skóry, szczególnie jeśli jest stosowany systematycznie.

Sposób użycia:

Na włosy : W tym celu należy rozprowadzić olej na całej długości lub na końcówkach, owinąć folią i ręcznikiem i zmyć po kilku godzinach. 

Na ciało : Masaż olejem najlepiej zrobić wieczorem po kąpieli.

Opinie użytkowników
Ilość opinii: 2 Średnia ocena: 5.00
Autor: Natalia, Lublin Ocena:
Dodaje go do różnych kosmetyków, a jako samodzielny produkt wcieram go wszędzie. polecam, jest fajny.
Autor: Anna, Lublin Ocena:
ulubiony składnik do własnoręcznie robionych balsamów i pomadek
Zapytaj o produkt:

Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe.

E-mail:
To pole jest wymagane do złożenia zamówienia.
Pytanie:
To pole jest wymagane do złożenia zamówienia.
pola oznaczone - To pole jest wymagane do złożenia zamówienia. - są wymagane
Poleć ten produkt:

Jeżeli chcesz poinformować swojego znajomego o produkcie, który Twoim zdaniem może go zainteresować, skorzystaj z poniższego formularza.

Do:
To pole jest wymagane do złożenia zamówienia.
Możesz podać więcej adresów e-mail, rozdzielając je przecinkami
Podpis:
To pole jest wymagane do złożenia zamówienia.
Treść:
To pole jest wymagane do złożenia zamówienia.
pola oznaczone - To pole jest wymagane do złożenia zamówienia. - są wymagane
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij