ZSK Suchy ekstrakt z soku granatu, 10 g

  • Suchy ekstrakt z soku granatu 10 g Suchy ekstrakt z owoców granatu-Punica granatum Fruit Extract- uzyskiwany jest w procesie liofilizacji - rozpyłowego suszenia soków owocowych w niskiej temperaturze i niskim ciśnieniu. Pozwala to zachować zarówno
  • ZSK Suchy ekstrakt z soku granatu, 10 g
Producent: ZSK
Kod produktu: 261
Seria: Podstawowa
Ocena:
7,99 zł
Dodaj do obserwowanych
Kod katalogowy: 5322
Dostępność: Produkt niedostepny
Czas wysyłki: 24h
Koszt dostawy: 5,99 zł (Sprawdź koszty wysyłki)

Łatwy zwrot towaru

Kupuj i sprawdź spokojnie w domu. W ciągu 14 dni możesz zwrócić ten towar bez podania przyczyny.
Pokaż szczegóły
14 dni na zwrot
Najważniejsza jest Twoja satysfakcja z zakupów. Zamówione u nas produkty możesz zwrócić w ciągu 14 dni bez podania przyczyny.
Bez stresu i obaw
Dbamy o Twoją wygodę. Dlatego oferujemy Ci wygodny system zwrotów.
Prosty kreator zwrotów
Wszystkie zwroty w naszym sklepie obsługiwane sa przez prosty kreator zwrotów, który daje możliwość odesłania od nas paczki zwrotnej.

Suchy ekstrakt z soku granatu

10 g

Suchy ekstrakt z owoców granatu-Punica granatum Fruit Extract- uzyskiwany jest w procesie liofilizacji - rozpyłowego suszenia soków owocowych w niskiej temperaturze i niskim ciśnieniu. Pozwala to zachować zarówno składniki aktywne zawarte w świeżych sokach owocowych, jak i smak oraz zapach soków. Ekstrakt ma postać jasnoróżowego proszku łatwo rozpuszczalnego w wodzie.

Świeży sok z granatów zawiera znaczne ilości cukrów: ok. 10-20%, kwasy organiczne: ok 5%, w tym głównie kwas cytrynowy,  białka: ok 1,5%, garbniki , witaminy  C i E oraz niacynę. Jest także źródłem dużej ilości składników mineralnych: potas, selen, miedź, cynk.

 

Właściwości:

  • antyoksydacyjne i wzmacniające ściany komórek
  • zmniejsza suchość skóry oraz skłonność do wiotczenia i występowania zmarszczek, wygładza skórę i ujędrnia ją, zwiększa jej sprężystość, spłyca istniejące zmarszczki
  • działa oczyszczająco i zwężająco na pory
  • działa regulująco na proces rogowacenia naskórka
  • rozjaśnia skórę szarą i zmęczoną, porawia jej koloryt, odżywia ją
  • jest naturalnym filtrem przeciwsłonecznym
  • chroni przed wolnymi rodnikami, zapobiega przedwczesnemu starzeniu się skóry
  • działa przeciwzapalnie i przeciwobrzękowo, pomaga zregenerować naskórek, wspomaga gojenie stanów zapalnych.

Dodawany do balsamów i mleczek do ciała działa na skórę nawilżająco i ujędrniająco. W kremach do twarzy przede wszystkim odżywia, wygładza i rewitalizuje skórę oraz działa przeciwzmarszczkowo a w maseczkach działa ściągająco i zmniejszająco na pory. Pielęgnuje głównie cerę trądzikową, dojrzałą, suchą i podrażnioną.

Sugerowane stężenie w kosmetykach: sera, toniki, kremy- do 5%, maseczki- do 50%.


Przechowywanie

Należy przechowywać w suchym miejscu, chroniąc przed wpływem bezpośredniego światła słonecznego.


Zapytaj o produkt:

Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe.

E-mail:
To pole jest wymagane do złożenia zamówienia.
Pytanie:
To pole jest wymagane do złożenia zamówienia.
pola oznaczone - To pole jest wymagane do złożenia zamówienia. - są wymagane
Opinie użytkowników
Ilość opinii: 2 Średnia ocena: 5.00
Ocena:
Autor: Małgorzata, Żary
Proszek dodaję do przeciwzmarszczkowych maseczek z alg. Wspomaga rozjaśnianie skóry.
Ocena:
Autor: Malwina, Lębork
dobry na maseczke
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij