ZSK Ekstrakt z soku młodej pszenicy, 10 g

producent: ZSK
ZSK Ekstrakt z soku młodej pszenicy, 10 g
Rozmiar
Krótki opis
  • Ekstrakt z soku z młodej pszenicy INCI Triticum Aestivum  Extract 10 g działa antyoksydacyjnie odżywia wygładza i ujędrnia rozjaśnia Suchy ekstrakt z młodej pszenicy- Triticum aestivum  uzyskiwany jest w procesie liofilizacji - rozpyłowego suszenia
Cena
Wysyłka
Sprzedawane po
1szt.
Do koszyka
szt. ()
PEŁEN OPIS

Ekstrakt z soku z młodej pszenicy

INCI Triticum Aestivum  Extract

10 g

  • działa antyoksydacyjnie
  • odżywia
  • wygładza i ujędrnia
  • rozjaśnia

Suchy ekstrakt z młodej pszenicy- Triticum aestivum  uzyskiwany jest w procesie liofilizacji - rozpyłowego suszenia soków  w niskiej temperaturze i niskim ciśnieniu. Pozwala to w pełni zachować biologicznie aktywne składniki zawarte w świeżych sokach oraz sam zapach i kolor soków.

Świeży sok z młodej zielonej pszenicy ma bardzo wysoką wartość zarówno dietetyczną jak i kosmetyczną, wynika ona z obecności przede wszystkim licznych witamin: z grupy B, C, E, K, kwas foliowy, składników mineralnych: wapnia, fosforu, cynku, potasu, manganu i innych oraz aminokwasy, enzymy, błonnik a także fitohormony o działaniu estrogennym.

Ekstrakt w postaci jasnozielonego drobnego proszku łatwo rozpuszczalnego w wodzie. O zapachu i smaku charakterystycznym dla soku z młodej pszenicy.

Sok z młodej pszenicy stosowany zewnętrznie działa odżywczo, antyoksydacyjnie wygładza, rozjaśnia, ujędrnia suchą, zwiotczałą cerę. Wpływa na jędrność i elastyczność skóry, wzmacnia ścianki naczyń krwionośnych, rozjaśnia skórę i spłyca zmarszczki. Doskonale nawilża, spowalnia procesy starzenia się skóry, dostarcza naturalnych witamin i mikroelementów, wzmacnia odporność immunologiczna skóry. Zalecany jest  do wszystkich typów cery.

Stosowanie: Stwórz własny kosmetyk z naturalnym ekstraktem z soku młodej pszenicy. Możesz go stosować w kompozycjach kosmetycznych typu: toniki, kremy i maseczki. Gęstość nasypowa około 0.5 g / ml (płaska łyżeczka 5.0 ml waży około 2.5 g).

Toniki i kremy: sugerowane stężenie w kosmetykach do 5%. Dodawać do kremu, a jeśli chce się uzyskać tonik- to łączyć z wodą.

Maseczki: sugerowane stężenie w kosmetykach do 50%. Można łączyć np z zieloną glinką.

Przechowywanie: Surowiec należy przechowywać w suchym miejscu, chroniąc przed wpływem bezpośredniego światła słonecznego. 

Opinie użytkowników
Zapytaj o produkt:

Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe.

E-mail:
To pole jest wymagane do złożenia zamówienia.
Pytanie:
To pole jest wymagane do złożenia zamówienia.
pola oznaczone - To pole jest wymagane do złożenia zamówienia. - są wymagane
Poleć ten produkt:

Jeżeli chcesz poinformować swojego znajomego o produkcie, który Twoim zdaniem może go zainteresować, skorzystaj z poniższego formularza.

Do:
To pole jest wymagane do złożenia zamówienia.
Możesz podać więcej adresów e-mail, rozdzielając je przecinkami
Podpis:
To pole jest wymagane do złożenia zamówienia.
Treść:
To pole jest wymagane do złożenia zamówienia.
pola oznaczone - To pole jest wymagane do złożenia zamówienia. - są wymagane
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij