• Esent Olej z pestek arbuza RAFINOWANY 100ml

Esent Olej z pestek arbuza RAFINOWANY 100ml

  • Esent Olej z pestek arbuza RAFINOWANY Pojemność: 100 ml do cery dojrzałej z oznakami starzenia do cery delikatnej, suchej do cery z nadprodukcją sebum do włosów suchych i zniszczonych do zniszczonych paznokci do pielęgnacji skóry niemowląt i dzieci
15,99 zł
/ szt.
Dodaj do obserwowanych
Kod katalogowy: 55035
Dostępność: Produkt w magazynie
Czas wysyłki: 24h (czas szaczunkowy)
Koszt dostawy: 7,99 zł (Sprawdź koszty wysyłki)

Esent

Olej z pestek arbuza RAFINOWANY

Pojemność: 100 ml

  • do cery dojrzałej z oznakami starzenia
  • do cery delikatnej, suchej
  • do cery z nadprodukcją sebum
  • do włosów suchych i zniszczonych
  • do zniszczonych paznokci
  • do pielęgnacji skóry niemowląt i dzieci
  • nawilża
  • regeneruje
  • odżywia
  • lekki
  • nie zatyka porów
  • łagodzi podrażnienia

Olej z pestek arbuza to bogactwo nienasyconych kwasów tłuszczowych. Polecany do cery mieszanej, z nadprodukcją sebum, delikatnej, suchej. Pielęgnuje suche, zniszczone włosy, także kręcone. Olej ten posiada właściwości przeciwstarzeniowe - kompozycja niezbędnych kwasów linolowego, oleinowego oraz linolenowego i witaminy E, regeneruje barierę hydrolipidową naskórka oraz pomaga zwalczyć wolne rodniki, opóźniając proces starzenia się skóry, zwiększając jej jędrność i elastyczność, a także redukując drobne zmarszczki. Dodatkowo zapobiega nadmiernej utracie wody, utrzymując właściwy stopień nawilżenia włosów oraz warstwy rogowej skóry. Idealny do pielęgnacji wrażliwej skóry niemowląt i dzieci. Delikatnie natłuszcza, mimo to jest tak lekki, że stosować mogą go również osoby z cerą przetłuszczającą się. Szybko się wchłania i nie czopuje ujść gruczołów łojowych, dzięki czemu zapobiega powstawaniu zaskórników i zmniejsza widoczność porów. Posiada również właściwości odżywcze-  zawartość witamin A, B, C, E wzmacnia barierę lipidową skóry, a także dogłębnie regeneruje i odżywia paznokcie, włosy oraz zniszczone w wyniku stylizacji i zabiegów chemicznych końcówki. Poprawia koloryt oraz usprawnia obronne funkcje skóry, chroni przed promieniowaniem UV. Łagodzi stany zapalne skóry.

Składniki (INCI): Citrullus Vulgaris (Watermelon) Seed Oil

Producent :

STUDIO Ewa Talarczyk

Krzysztofa Kolumba 5

70-035 Szczecin

Właściwości produktu:
olejki
do ciała
do paznokci
do twarzy
do włosów
dyscyplinuje włosy
hamuje procesy starzenia
koi
naturalny
nawilża
odżywia
wygładza
wzmacnia
zmiękcza
łagodzi
Zapytaj o produkt:
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe.
E-mail:
To pole jest wymagane do złożenia zamówienia.
Pytanie:
To pole jest wymagane do złożenia zamówienia.
pola oznaczone - To pole jest wymagane do złożenia zamówienia. - są wymagane
Napisz swoją opinię
Twoja ocena:
5/5
Dodaj własne zdjęcie produktu:
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel