Polityka Prywatności

 

Polityka prywatności

Szanując prawa naszych Klientów oraz respektując ustawę o ochronie danych osobowych zobowiązujemy się do zachowania bezpieczeństwa i poufności pozyskanych danych osobowych.

Administratorem Danych Osobowych jest: Quanta Piotr Ciszewski, ul. Wrońska 4A, 20 – 327 Lublin. NIP 6612022846, Regon 260159704.

 

Jakie dane o Tobie zbieramy?

Dane zbierane podczas rejestracji

Abyś mógł skorzystać z niektórych funkcji naszego systemu będziesz musiał się zarejestrować. Podczas rejestracji zapytamy Cię o Twój adres email oraz hasło jakiego będziesz używał na naszej witrynie.

 

Dane zbierane podczas transakcji zakupu

Zanim będziemy mogli dokonać transakcji zakupu towaru w naszym sklepie zapytamy Ciebie o imię, nazwisko, adres zamieszkania, numer telefonu, oraz dane dotyczące formy płatności.

 

Dane zbierane automatycznie

Podczas Twojej wizyty na naszej stronie internetowej, automatycznie zbierane są dane dotyczące Twojej wizyty, np. Twój adres IP, nazwa domeny, typ przeglądarki, typ systemu operacyjnego, itp.


Dane zbierane, gdy kontaktujesz się z nami

Gdy kontaktujesz się z nami za pomocą strony internetowej, telefonu, poczty email, itp. przekazujesz nam swoje dane osobowe, np. imię, nazwisko, adres email, itp.



W jaki sposób wykorzystujemy Twoje dane?

W żadnym wypadku nie będziemy sprzedawali danych zebranych o Tobie podmiotom trzecim.

Nie przechowujemy również danych poufnych jak numery Twoich kart kredytowych czy danych dostępu do Twojego konta bankowego.

Dane zbierane podczas rejestracji będą wykorzystane do umożliwienia Tobie zalogowania się do naszego systemu.

Dane zbierana podczas transakcji zakupu będą wykorzystane w celu realizacji transakcji, w tym dokonania płatności, wysłania Tobie zamówionego towaru oraz kontaktu z Tobą.

Dane takie jak adres wysyłki, nr telefonu oraz adres mailowy są przekazywane w zależności od wyboru sposobu dostawy do systemu Poczty Polskiej S.A., UPS lub DPD w celu dostarczenia zamówionych produktów oraz do realizacji usług dodatkowych, które mają na celu ułatwienie dostarczenia przesyłki (np. mail informujący o numerze nadania przesyłki).

Dane osobowe podawane podczas dokonywania płatności za pośrednictwem jednego z serwisów realizujących transakcje finansowe on-line (np. payu.pl) są przetwarzane przez te serwisy. Sklep nie ma dostępu do tych danych. Niemniej jednak, zalecane jest zapoznanie się regulaminem oraz polityką prywatności serwisu, za pośrednictwem którego realizowane są transakcje finansowe.



W przypadku dokonania zakupu towaru oferowanego przez Sklep, zastrzegamy sobie możliwość przesłania Tobie za pośrednictwem poczty elektronicznej prośby o wystawienie opinii dotyczącej zakupionego towaru.

Dane zbierane automatycznie mogą być użyte do analizy zachowań użytkowników na naszej stronie internetowej, zbierania danych demograficznych o naszych użytkownikach, lub do personalizacji zawartości naszych stron internetowych. Dane te są zbierane automatycznie o każdym użytkowniku.

Dane zbierane w trakcie korespondencji pomiędzy Tobą, a naszym serwisem będą wykorzystane wyłącznie w celu odpowiedzi na Twoje zapytanie.

W zależności od Twojej decyzji wyrażonej przy rejestracji podane dane osobowe mogą być przetwarzanie w celach marketingowych, w tym badania rynku oraz preferencji zakupowych. Udzielona zgoda na przetwarzanie danych osobowych w celach marketingowych może być wycofana w każdym czasie poprzez złożenie oświadczania

Sklep informuje, że jest uczestnikiem programu „Zaufane Opinie” w ramach usługi świadczonej przez Ceneo Sp. z o.o. z siedzibą w Poznaniu (60-166), ul. Grunwaldzka 182, wpisaną do rejestru przedsiębiorców prowadzonego przez Sąd Rejonowy Poznań – Nowe Miasto i Wilda w Poznaniu, VIII Wydział Gospodarczy KRS, pod numerem KRS: 0000493884, NIP: 7792420393, REGON: 302655470 polegającej na przesyłaniu przez Ceneo do Użytkowników za pośrednictwem poczty elektronicznej ankiet służących uzyskaniu od Użytkownika opinii na temat transakcji dokonywanej przez Użytkownika w Sklepie, a także na zamieszczaniu w serwisie dostępnym w domenie Ceneo.pl  opinii wyrażonych przez Użytkowników w rezultacie otrzymania ankiet. Użytkownik dokonujący zakupu w Sklepie może dobrowolnie wyrazić zgodę na przekazanie jego danych osobowych, w tym adresu e-mail do Ceneo oraz na przetwarzanie przez Ceneo jego danych osobowych – wyłącznie w celu wypełnienia ankiety.

 

W jaki sposób możesz poinformować nas o zmianie danych?

Zgodnie z postanowieniami ustawy o ochronie danych osobowych z dnia 29 sierpnia 1997 roku, Dz. U. nr 133 poz. 883 z późn. zm. każda osoba pozostawiająca dane osobowe ma prawo uzupełniania, uaktualniania, sprostowania danych osobowych, czasowego lub stałego wstrzymania ich przetwarzania lub ich usunięcia, jeżeli są one niekompletne, nieaktualne, nieprawdziwe lub zostały zebrane z naruszeniem przepisów prawa albo są już zbędne do realizacji celu, dla którego zostały zebrane, oraz prawo wniesienia sprzeciwu, co do przetwarzania danych osobowych dla celów marketingowych.

Zmian w zakresie Twoich danych osobowych dokonujesz poprzez oświadczenie woli przesłane na adres drogeria@ekobieca.pl

Dla użytkowników zarejestrowanych w Sklepie istnieje możliwość zmiany danych osobowych po zalogowaniu się do swojego konta i wybraniu sekcji „Edytuj swoje dane”.

 

Wykorzystanie ciasteczek ("cookies")

Nasza strona internetowa może wykorzystywać ciasteczka, które służą identyfikacji Twojej przeglądarki podczas korzystania z naszej strony, abyśmy wiedzieli jaką stronę Ci wyświetlić. Mechanizm cookies jest całkowicie bezpieczny dla Twojego komputera. Niemniej w swojej przeglądarce masz możliwość ograniczenia lub wyłączenia dostępu plików cookies. W przypadku skorzystania z tej opcji nawigacja na Sklepie będzie co do zasady możliwa, niemniej skutkować może ograniczeniem możliwości korzystania z pewnych funkcji Sklepu.



W jaki sposób zabezpieczamy Twoje dane osobowe?

Właściciel Sklepu eKobieca.pl, jako Administrator danych osobowych oświadcza, że dane osobowe Użytkowników oraz Klientów Sklepu przetwarza zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (z późniejszymi zmianami) oraz że stosuje środki techniczne i organizacyjne zapewniające ochronę przetwarzanych danych osobowych odpowiednią do zagrożeń oraz kategorii danych objętych ochroną, a w szczególności zabezpiecza dane osobowe przed udostępnieniem ich osobom nieupoważnionym, utratą czy uszkodzeniem.

Sklep zaopatrzony jest w środki bezpieczeństwa, dostarczane przez firmę IAI S.A. z siedzibą w Szczecinie. Administrator naszego serwera zapewnia pełna ochronę danych przed ich utratą, niewłaściwym wykorzystaniem lub modyfikacją.

Wszyscy pracownicy Sklepu eKobieca.pl zostali odpowiednio przeszkoleni w zakresie przetwarzania danych osobowych.

Dodatkowo komunikacja między Twoim komputerem a naszym serwerem gdy zbieramy Twoje dane osobowe, jest zaszyfrowana z użyciem protokołu SSL (Secure Socket Layer).



Wyłączenie odpowiedzialności.

Niniejsza Polityka Prywatności nie obejmuje:

1) Treści opinii, komentarzy osób korzystających ze Sklepu, chyba że ww. treści mają charakter bezprawny, a właściciel Sklepu uzyska wiarygodną wiadomość o bezprawnym charakterze ww. treści. W takim przypadku właściciel Sklepu jest uprawniony do niezwłocznego uniemożliwienia dostępu do ww. treści;

2) Ujawniania danych osobowych przez osoby korzystające ze Sklepu, które zamieszczają opinie o produktach lub Sklepie.



Zmiany naszej polityki prywatności.

Sklep zastrzega sobie prawo do wprowadzania zmian w Polityce Prywatności.

Data określona poniżej jest datą początku obowiązywania Polityki Prywatność w ostatniej wersji.

Data ostatniej modyfikacji: 2.04.2014 r.



Kontakt

Wszelkie dodatkowe pytania związane z Polityką Prywatności prosimy kierować na adres: drogeria@ekobieca.pl.

 

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij